HerKen je recht


”HerKen je recht” is een training voor ouders met (kinderen met) een ondersteuningsvraag. Je krijgt basiskennis van de wetten in het sociaal domein en passend onderwijs
 
Waar moet je zijn als je hulp zoekt en met wie heb je te maken? Welke wetten gelden er en wat zijn je plichten én ook je rechten? Wanneer je als ouder te maken krijgt met de hulpverlening of passend onderwijs kan er veel op je af komen. Veel verschillende instanties en evenzoveel verschillende regels. Het is hier gemakkelijk verdwalen. 
 
In deze training laten we je kennis maken met de genoemde wet- en regelgeving en in welke situatie je met welke wet te maken hebt. Ouders leren hoe zij aan de juiste informatie kunnen komen, welke ondersteuning er zoal beschikbaar is en waar zij (en hun kinderen) recht op hebben.
 
Tijdens de training maken we geen gebruik van een cursusboek maar van steeds wisselende en actuele 'documenten voor deelnemers'.
 
Neem vrijblijvend contact met ons op bij interesse om de mogelijkheden voor het verzorgen van deze training te bespreken. Of download de flyer voor nog wat meer informatie.
 
De verbinder en ondersteuner van ouders rondom onderwijs, Ouders & Onderwijs, heeft een regeling om organiserende oudergroepen tegemoet te komen in de kosten van thema-avonden en trainingen.